Spring til indhold

Prinsens Musikkorps tager publikum med på en tidsrejse

Publikum får mulighed for at opleve musikkorpsenes udvikling gennem tiden, når Prinsens Musikkorps i selskab med Ole Andersen og Børge Wagner spiller koncert i Musikhuset Elværket i Holbæk den 25. maj.
25.05.2018

Hvilken rolle spillede militærmusikken for 100 år siden? Og hvordan har musikkorpsene forandret sig, siden militærmusikken så dagens lys i det 17. århundrede?

Den slags spørgsmål får publikum svar på, når Prinsens Musikkorps præsenterer koncerten‘Militærmusikkens historie’ i Musikhuset Elværket i Holbæk den 25. maj klokken 16.00. Med dirigent Børge Wagner ved roret og trompetist Ole Andersen som solist spiller Prinsens Musikkorps musik, der beskriver den rejse, som militærmusikken og militærorkestrene har været på gennem mere end 300 år. Og militærmusikkens udvikling er en interessant historie, fortæller Børge Wagner. “Militærmusikken stået mit hjerte nær i mange år, så jeg er glad for, at vi får lov at fortælle historien om musikkorpsene, og hvorfor de har stor berettigelse. For 10-15 år siden havde vi temmeligt mange musikkorps, men i dag er der kun tre tilbage. Dem skal vi passe på,” siger han.

Koryfæer fortæller historien

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps. Og det er i sandhed to koryfæer, som orkestret har allieret sig med ved koncerten. 

Som kun 16-årig blev Ole Andersen optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, ogblot to år senere vandt han konkurrencen som solotrompetist i Radiounderholdningsorkestret.Efterfølgende var han solotrompetist i Det Kongelige Kapel samt Radiosymfoniorkestret. Inden Børge Wagner greb dirigentstokken, var han hornist i Radiosymfoniorkestret. I 1964 debuterede han som dirigent, hvorefter han stod i spidsen for både Odense Symfoniorkester og Radiounderholdningsorkestret.

Publikum er både garanteret masser af historier og anekdoter og velkendt musik, fortæller GertSkovlod Hattesen, der er trompetist i Prinsens Musikkorps. “Selvom militærorkestrene går langt tilbage i tid, så er de kendetegnet ved altid at have tilpasset sig den tid, de eksisterede i. Til koncerten kommer vi omkring komponister som H.C. Lumbye og Jacob Gade - komponister, som musikkorpsene har brugt i mange forskellige sammenhænge i årenes løb,” siger han og tilføjer:

“Og så kan publikum roligt glæde sig til at opleve Børge Wagner og Ole Andersen folde sig ud både som musikere og fortællere. De er fantastiske formidlere begge to.”Feedback

Sidst opdateret

24.05.2018

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager