Allan Olsen - solo

Lørdag den 15. november kl. 20
15.11.2014

Gennem 35 år på landevejen, har Allan Olsen at finpudset sin kunst og beskæftigelse – at være alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum. - Som en rigtig solist optræder - med få og enkle virkemidler.

Ifølge Olsen selv er det nu ikke fordi, alverden er forandret, siden starten, midt i 70'erne, på de små værtshuse og spillesteder:

"... Man lærer det på den hårde måde, som værtshus-sanger. Folk er i bedste fald uinteresserede, og relativt ufarlige, når de har fået lidt at drikke – Det er lidt som når man vil klø et næsehorn – det er bedst at nærme sig, når bæstet er mæt... Når så senere står foran 800 dedikerede fans i en koncertsal, er grundvilkårene såmænd de samme – næsehornene er bare en hel del venligere. Det vigtigste er, ikke at miste respekten for sit publikum..."

I 2013 udkom Allan Olsen's seneste udspil, JØWT. Pladen var med sine stærkt lokalt forankrede sange tænkt som en niche-udgivelse, men blev på alle måder alt - og meget andet. JØWT høstede ene 5-stjernede anmeldelser blandt landets presse. Lanceringen af JØWT, som relativt utilgængelig for de fleste danskere - pladen blev længe kun forhandlet i Vendsyssel – og kun hos SPAR-købmændene - gik hurtigt hen og vendte op og ned på en hel del vanetænkning, i den hjemlige musikindustri. Alligevel kunne Olsen efter blot to måneder modtage sin guldplade, for 10.000 solgte albums. – og i oktober 2013, platin, for et salg på 25.000.

I november 2013 var Allan Olsen midtpunkt ved 2 helt særlige arrangementer. Nemlig Allan Olsen, Sangene og d'Damer. 2 unikke udsolgte koncerter i Musikhuset Aarhus og ikke mindst Det Kongelige Teater i København. Her kunne publikum, ud over Allan Olsen, opleve 5 fantastisk kvinder giver deres versioner af hvordan Allan Olsens sange også kan lyde... Koncerten fik bl.a. 5 hjerter i Politiken af Kim Skotte, og i december udkom hele herligheden på CD.

Efter en vellykket, og totalt udsolgt turné, i foråret, 2014, lægger Olsen nu an til sin efterårsturné. Tilbage til samtlige afkroge af sit store publikum, såvel geografisk, som kunstnerisk.

Repertoiret spænder over hele Olsen's brede sang-katalog, der gør brug af mange genrer, fra rock til a capella, og afdæmpede ballader.

Få danske sangskrivere nyder større respekt og anerkendelse, end Allan Olsen. Efter 14 pladeudgivelser og tusindvis af koncerter, er han altid garant for et sjældent højt niveau ved sine optrædender. Måske fordi han aldrig har mistet respekten for sit dejlige publikum...Feedback

Sidst opdateret

14.12.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager