DR Big Band - In The Need Of Prayer

Søndag d. 5. oktober kl. 19 Entré 225 kr.
05.10.2014

             Holjazz Problemer Tlf

Spirituals med DR Big Bandet

DR Big Bandet starter sin 50 års-jubilæumssæson med en turné rundt i Danmark, Sverige og Tyskland. På programmet står en række af de spirituals, der med deres rørende og stærke historie, vil fremkalde gåsehud på de fleste.

Bag koncerten står DR Big Bandets 'grand old man', Vincent Nilsson, der både står for arrangementerne, dirigerer bandet og er solist på sin basun. Vincent er vokset op med musikken, både i kirkesammenhænge og senere i band-sammenhænge, da sydstatsmusikken fik en revival i 60'ernes Dixieland-jazz – og derfor har arbejdet med at omsætte musikken til DR Big Bandet været et drømmeprojekt for ham!

Turnéen i oktober markerer desuden releasen af DR Big Bandets ny cd med spirituals optaget i DR Koncerthusets Studie 3 i foråret 2014.

Stærk musik med store budskaber

Genren har sit udspring blandt de sorte i sydstaterne og formidler et tydeligt kristen budskab om, at den modstand, man oplever i livet, kan overleves ved hjælp af troen på Gud, som det fremgår i titler som "Nobody Knows The Trouble I've Seen", "Down By The Riverside" og "Sometimes I Feel Like A Motherless Child".

Det er med Vincents ord "åndelig musik med en stærk historie", men musikken fortæller også historien om det stærke fællesskab og de undertryktes kamp mod systemet – en historie alle kan relatere til, og som fremkalder stærke og rørende billeder.

– mere om DR Big Bandet her
– mere om dirigent og arrangør Vincent Nilsson her

Ved forevisning af billetten tilbyder Vandrerhjemmet - 59400866 og Restaurant Linden - 59430418 rabat på mad og drikke i forbindelse med koncerten. Bordbestilling nødvendig.Feedback

Sidst opdateret

14.12.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager