Dorado Schmitt all star Quintett

Lørdag d. 14 februar kl. 15.00 Entré 130 kr.
14.02.2015

 

DORADO SCHMITT: Master of Gypsyjazz.

Bare navnet Dorado Schmitt kan få elskere af Gypsy- jazz op af stolene. Dorado er en usædvanlig begavet guitarist og violinist, der overrasker alle, ved koncerter og jamsessions med sin lethed, kreativitet og virtuositet. Dorado Schmitt som en af de mest efterspurgte Django-jazzkunstnere i verden.

Han blev født i St-Avold, Lorraine, den 29 maj 1957. Opvokset med traditionel musik i familien, har han været omgivet af musikere hele sin ungdom. Dorado begyndte at spille som syv-årig. 15-16 år gammel er stilen pop og rock, Santana og Jimmy Hendrix ... men indflydelsen fra hans fars og Django

Reinhardts musik, får Dorado til at studere Djangos stil, i mindste detalje. I 1978 danner Dorado "Dorado Trio" med Gino Reinhardt på kontrabas og Hono Winterstein på guitar.

Desværre bliver Dorado I 1988 ramt af en voldsom bilulykke. Han ligger i dyb koma i 11 dage. Hans karriere kunne have stoppet der, men takket være ren og skær viljestyrke starter Dorado sit band igen i 1990. Denne "nye" Dorado spiller nu både violin og guitar, begge med samme enorme energi.

Dorado Schmitt optræder med sin søn Amati på guitar - han er intet mindre end virtuos, en stjerne i verdensklasse, og han betragtes allerede nu som en af verdens bedste gypsy guitarister. Gruppen er absolut det nærmeste man kommer en nutidig udgave af Django Reinhardts musik.

På deres nyeste cd-udgivelse "Django goes North" har de opdateret den europæiske string swing med et nyt repertoire. Dorado Schmitt har blandt andet repræsenterer fransk sigøjner jazz hvert år siden 2001 i New York på det legendariske "Birdland" til Django Festival. Han har også turneret en del med Bireli Lagrene og Stochelo Rosenberg.

Der venter alle tilhørere en kæmpe oplevelse.

Dorado Schmitt - violin/guitar
Sonny Amati Schmitt - guitar
Franko Mehrstein - guitar
Esben Strandvig - guitar
Xavier Nikq - basFeedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager