Midnight Blue Project og 'MQ'

Tirsdag d. 24 februar kl. 19.30 Entré 30 kr. (NB. Ingen medlemsrabat, fribilletter el. lign. til dette arrangement)
24.02.2015

 

MIDNIGHT BLUE PROJECT blev etableret med udgangspunkt i stilen på jazz-guitaristen Kenny Burrells legendariske album 'Midnight Blue'.

De spiller ikke musikken som en slavisk kopi at de originale mesterlige indspilninger - det ville simpelthen blot blive museumskopier og ikke levende musik, men arbejder dels med deres egne versioner af pladens numre, dels med en række andre numre i samme genre (soul jazz).

Jens Breum -trommer, mundharpe
Jens Dons - guitar
Flemming Melchior Jørgensen
- tenor-, sopran- og baryton saxofoner, guitar
Palle Bruselius - congas, percussion, vokal
Lars Bjarne Nielsen
- basguitar, trombone, akustisk guitar

 

'MQ' - Monday Quartet så dagens lys i foråret 2012, da fire herrer i deres bedste alder mere eller mindre tilfældigt løb sammen, og fik det til at swinge fra første tone.

Orkestret står for swing i tætte afvekslende forløb, kraftigt inspireret af musikere som Armstrong, Teagarden, Brookmeyer, Mulligan og Getz, og repertoiret hentes primært fra "The Great American Songbook".

Ingen store falbelader, men "the sound" af tenorsax og trombone i rappe, næsten uforudsigelige skift er deres kæphest, ja så meget, at trombonen er blevet udskiftet til ventilbasun, for at få de hurtige forløb. For at det ikke skal drukne i de dybere toner fra sax og basun, afveksles med Sørens sprøde vokal, solidt støttet af Hennings bas.

Preben Rahtgen - tenor og baryton sax
Hans Kahlen - trombone (Valve/slide)
Søren Anker - guitar/sang
Henning Schreiber - kontrabas

 Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager