Organjazz.dk / Rhombus

Tirsdag d. 31 marts kl. 19.30 Entré 30 kr. (NB. Ingen medlemsrabat, fribilletter el. lign. til dette arrangement)
31.03.2015

Organjazz.dk er fra Mørkøv og startet op i foråret 2013. Kapelmester er Peter Lapiki på Hammond A-100 orgel, Frank Jerichau på tenor og baryton sax samt Erik Larsen på trommer. De er startet ud med klassisk orgelblues repertoire, men har efterfølgende bevæget sig ud i et mere jazzorienteret repertoire der både er swngende, varieret og underholdende.

Peter Lapiki - hammond A-100
Frank Jerichau - tenor-/barytonsax
Erik Larsen - trommer.

Rhombus er en nystartet kvartet baseret i København. Bandet spiller "fuldblodsjazz" og er stolte af at udspringe af og bidrage til jazzens stolte tradition. Således er koryfæer som Lennie Tristano, John Coltrane og Benny Golson store inspirationskilder for bandets kompositoriske retning. Da bandet mødtes første gang, kunne trommeslageren ikke komme. Denne tilfældighed viste sig at være en spændende udfordring, og bandet besluttede at fortsætte uden. Nu udgør dette en væsentlig del af bandets karakteristiske udtryk. Den trommeløse kvartet er en sjældenhed i jazzens historie og besætningen giver orkestret er helt særlig intimitet, uden at gå på kompromis med swinget. Alle fire musikere er lige ansvarlige for musikkens rytmiske drive, ligesom alle fire instrumenter har distinkte roller i arrangementerne. Rhombus bestræber sig på at udgøre én helhed og ikke blot to solister med akkompagnement.
Alle fire bandmedlemmer er nyuddannede fra konservatorierne i henholdsvis København og Amsterdam og er, deres unge alder til trods, særdeles aktive på den danske jazzscene.

Rhombus deltog i foråret 2014 i den landsdækkende UngJazz-konkurrence og nåede finalen i Copenhagen Jazzhouse, som transmitteredes live på P8-jazz.

Rolf Thofte Sørensen - trompet
Jakob Lundbak - altsaxofon
Viktor Sandström - guitar
Jakob Roland - bas

Ved forevisning af billetten tilbyder Vandrerhjemmet - 59400866 og Restaurant Linden - 59430418 rabat på mad og drikke i forbindelse med koncerten. Bordbestilling nødvendig.

 Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager