På mission i rummet – foredrag og musik

Lørdag den 7. februar kl. 19.00 – 21.30 Pris: 100kr.
07.02.2015
På grund af for få solgte billetter er arrangementet desværre aflyst!

 Oplev Danmarks eneste astronaut, den 38-årige Andreas Mogensen, fortælle om sin udsendelse til Den Internationale Rumstation. Den 1. september i år bliver han, som den første dansker nogen sinde, sendt ud i rummet og skal arbejde i ti dage på rumstationen, som kredser om jorden i 400 kilometers højde.

Under sin flyvetur skal Andreas udføre flere eksperimenter. Han skal bl.a. teste et mobilt apparat, som astronauterne kan betjene uden at bruge deres hænder. Apparatet vil også kunne bruges for folk på jorden til at se rumstationen "gennem en ESA astronauts øjne". Andreas skal også ligge krop til et forsøg med en ny dragt, som skal nedsætte de negative virkninger, som astronautens krop bliver udsat for under rumflyvningen.
Missionen bliver tætpakket med teknologi og er en drømmetur for en aeronautisk ingeniør som Andreas, når han bliver opsendt som næstkommanderende i rumfartøjet.

Andreas Mogensen vil bl.a. fortælle om sin uddannelse på Det Europæiske Astronautcenter, om sine forberedelser til missionen og de opgaver, han skal udføre, samt ikke mindst om hverdagen på rumstationen og den risiko, der er forbundet med jobbet.

Brorfelde Observatorium har sammen med Musikhus Elværket sammensat et spændende program, hvor Andreas Mogensens foredrag bliver ledsaget af filmklip. Der vil i løbet af aftenen også være rum-snacks og lidt godt til ganen til publikum, boder med information og musikalsk underholdning med bl.a. Holbæk Big Band, som vil underholde med "spacemusic" og andet godt efter foredraget.

Aftenens program:
19.00 – 19.30: Velkomst, og lidt hyggemusik
19.30-20.30: Foredrag ved astronaut Andreas Mogensen
20.30-21.30: Holbæk Big Band underholder

Om Andreas Mogensen
Astronaut ved European Space Agency (ESA). Arbejder til dagligt på ESA's astronautcenter i Køln, hvor han forbereder sig til sin første mission i rummet og på sine arbejdsopgaver om bord den internationale rumstation ISS. Parallelt med sin træning arbejder han i ESA's kontrolcenter i München, hvorfra man styrer de daglige aktiviteter på rumstationen. Han har en baggrund som rumfartsingeniør, er uddannet civilingeniør fra Imperial College London og har en ph.d. fra University of Texas i Austin. Hans forskning fokuserer på navigering, styring og regulering af rumfartøjer, og han har tidligere forsket ved Surrey Space Center, University of Surrey i England.Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager

Links

Det sker i bakkerne