The Langston project

feat. Debbie Cameron og Hasse Poulsen
13.01.2015

THE LANGSTON PROJECT er et europæisk kvartet, hvor digte af den store forfatter Langston Hughes bliver sat i musik. Ideen bag THE LANGSTON PROJECT er at kombinere kreativ - eller lad os sige "fri" - musik med ambitiøs sangskrivning . Gruppen skal senere optræde ved Sons D'hivers festivalen i Paris med samme materiale og der venter publikun en unik oplevelse.

Langston Hughes digte er sat til musik i præcise sang formularer , der giver de fire musikere plads til fortolkning og improvisation. Langston Hughes' digte kræver swingende musik med et præg af blues - den mere eller mindre abstrakte blues " Contemporary Blues " kunne det kaldes.

Debbie Camerons giver gruppen en stærk jazz og soul feeling og en amerikansk udtale der passer perfekt til Langston Hughes' tekster. Mellem denne rige tradition og Poulsens, Ex's og Sanders mere eksperimenterende temparementer skabes en musik der er frisk og swingende: Tradition med en kant.

Langston Hughes (1902-1967) er en af USAs helt store digtere, hvis levetid falder sammen med jazzens populære højdepunkt. Ligesom Duke Ellington , taler hans kunst langt ud over hans miljø og samtid; hans digte og skrifter har universel appel . Langston Hughes var dybt involveret i sin tid og dennes problemer og skrev digte om social uretfærdighed, om verdenskrigen, racisme . Han er forfatter til mange skuespil , romaner, noveller og en masse digte, librettoer til musicals og operaer. Han er en af grundlæggerne af den litterære kunstart, jazz poetry . Hans digte er ofte inspireret af blues og jazz , som giver dem en kant og rytme der fungerer godt med moderne jazz og blues og han arbejdede tæt sammen med flere komponister i sin tid som William Grant Still, Kurt Weill , Randy Weston, Charles Mingus.

Gruppen udgiver en CD udgives i januar 2015 på Das Kapital records og koncerten er en Co-produktion mellem Holbæk Jazzklub & Das Kapital Records

Debbie Cameron - vokal og keyboards
Hasse Poulsen - guitar og vokal
Luc Ex - bas
Mark Sanders - trommer

Ved forevisning af billetten tilbyder Vandrerhjemmet - 59400866 og Restaurant Linden - 59430418 rabat på mad og drikke i forbindelse med koncerten. Bordbestilling nødvendig.

 Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager