Alex Riel & Stefan Pasborg ‘Universe’ feat. Annisette, Palle Mikkelborg, Jeppe Tuxen & Niclas Knudsen

Fredag den 1. april kl. 20 Pris: 215 kr.
01.04.2016

Alex Riel og Stefan Pasborg tager publikum med på en rejse gennem deres fælles univers af rytmik og harmoni, fortid og nutid, rock og jazz, nærvær og improvisation, power og puls - indrammet med lydbilleder skabt af ’Savage Rose’, Palle Mikkelborg og Igor Stravinsky.

Alex Riel og Annisette var sammen med til at danne det nu legendariske ’Savage Rose’, og det er en fornøjelse nu at kunne præsentere dem i Musikhus Elværket sammen med resten af stjerneholdet bestående af Palle Mikkelborg, Stefan Pasborg , Niclas Knudsen og Jeppe Tuxen – hvor de tre sidstnævnte tilsammen udgør bandet Ibrahim Electric, som Pasborg har rejst kloden rundt med igennem de seneste ti år.

Alex Riel og Stefan Pasborg har som gudfar og gudsøn et nært personligt forhold. Men de har også et stærkt musikalsk bånd, der er opstået ud af en fælles glæde for trommespillet i alle dets historiske og tekniske afskygninger, samt en kærlighed til musik i en bred vifte af genrer. 


Palle Mikkelborg er en af Danmarks mest nytænkende og originale jazzmusikere nogensinde. Betegnelsen ’jazzmusiker’ dækker slet ikke i Mikkelborgs tilfælde fordi han både trækker på arven fra Miles Davis, George Russell og Gil Evans og på inspiration fra partiturkomponisterne Ravel, Messiaen og Charles Ives og mystikere som Buddha, Krishnamurti og William Blake. 

 

Da Miles Davis i 1984 kom til København for at modtage den prestigefyldte Sonning Musikpris, blev Palle Mikkelborg bestilt til at komponere et værk tilegnet Miles Davis. Titlen blev ’AURA’, som modtog to amerikanske Grammy'er i 1991.Feedback

Sidst opdateret

24.04.2016

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager