Det Danske Ungdomsensemble

Fredag den 19. februar kl. 20 Pris: 120 kr.
19.02.2016

 

Det danske Ungdomsensemble (DUEN) gæster Musikhus Elværket med et program bestående primært af romantisk strygermusik. Hovedværket er Dvoráks kendte og elskede ’Serenade for strygere’, og herudover spilles kendte toner som Bachs ’Air’ og Strauss’ ’Pizzicato Polka. ’

 

For at sætte al romantikken i perspektiv vil koncerten også rumme en uropførelse af den norske komponist Erland Skomsvoll med Ida Løvli Hidle som solist på accordion. 

Ida Løvli Hidle får i øvrigt sin officielle debut fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium ugen efter koncerten i Musikhus Elværket - sammen med DUEN i bl.a. Erland Skomsvolls værk.

 

Om DUEN:

Det danske Ungdomsensemble, DUEN, er en videreførelse af DR UngdomsEnsemblet og består af 20 af landets bedste unge strygere, der alle har kvalificeret sig til deltagelse i orkestret. Musikalsk spænder ensemblet bredt – fra barok og klassisk til romantiske strygerserenader og uropførelser af bl.a. Anders Koppel, Ib Nørholm og Per Nørgård. DUEN har desuden haft flere samarbejdsprojekter med musikere fra andre genrer – f.eks. Tim Christensen, MURDER og Van Dyke Parks på Roskilde Festivalen i 2010.

Orkesterets dirigent Morten Ryelund vil af mange også være kendt som Holbæk Ensemblets leder. 

 Feedback

Sidst opdateret

22.02.2016

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager