Nytårskoncert med Presto

Søndag den 17. januar kl. 15 Gratis adgang
17.01.2016

Musikhus Elværket er søndag den 17. januar rammen om en festlig nytårskoncert, hvor 40 unge musikskoleelever, der tilsammen udgør ungdomssymfoniorkestret "Presto”, vil fremføre en række festlige nytårsklassikere.

 

Som ved enhver nytårskoncert med respekt for sig selv, bliver der mulighed for at høre både ”An der Schönen Blauen Donau” af Johann Strauss den Yngre, og H.C. Lumbyes ”Champagne Galop”. 

 

Derudover vil der være musik af Bent Fabricius Bjerre, John Williams og mange andre – ikke mindst Sibelius med det flotte symfoniske digt ”Finlandia”, som orkestret kaster sig over med entusiasme og indlevelse. 

 

Orkestret dirigeres med kyndig hånd af Andreas Vetö, og flere af de deltagende elever går til daglig på enten musikskolernes særlige talentlinje eller på MGK. I løbet af koncerten vil publikum blive præsenteret for flere solo-optrædener, hvor bl.a. prisvinderne fra ”Unge spiller Klassisk” viser, hvad de kan. 

 

Orkesterets navn ”Presto” er en forkortelse af ”Projekt Region Sjællands Talent Orkester”, og er skabt på baggrund af  et ønske om at skabe et orkester, der kan samle unge, talentfulde musikere fra hele Region Sjælland.

 

Idéen opstod blandt en gruppe musikskolelærere i efteråret 2014 med udsigt til et musikalsk fællesskab på tværs af kommunegrænserne. 

 

Kultur-og musikskolerne tog godt imod idéen, og allerede i juni 2015, et halvt år efter orkestrets fødsel, spillede det tre velklingende sommerkoncerter. 

 

Orkesteret består i dag af 40 unge musikere fra ni forskellige skoler.

 

Der er gratis adgang til koncerten.

 Feedback

Sidst opdateret

29.01.2016

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager