Koppel & Søn Trio

Søndag den 5. feb. kl. 15 Pris: 160 kr.
05.02.2017

Komponisten, organisten og pianisten Anders Koppel fylder 70 år

 Musikhus Elværket fejrer Anders Koppel med en eksklusiv koncert, der præsenterer musikeren og mennesket Anders Koppel og ikke mindst hans samarbejde med sønnen, Benjamin Koppel.

 Som medlem af Danmarks første store internationale rockband Savage Rose og verdensmusik orkesteret Bazaar sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller har Anders Koppel været med til at skrive musikkens Danmarkshistorie. Han er kendt for sin ikoniske orgellyd og er fortsat en overordentlig produktiv komponist og aktiv musiker. Anders Koppel har skrevet musik til mere end 200 film, 20 balletter, 40 koncerter for solist og symfoniorkester samt en lang række kammermusikværker.

 Benjamin Koppel er tredje generation i Koppel-familien, der foruden Anders Koppel, også tæller hans farfar, Herman D. Koppel. Han er kendt som både virtuos saxofonist og komponist og har gennem årene samarbejdet med en lang række af jazzens store navne som bl.a. Phil Woods, Kenny Werner og Brian Blade. Benjamin Koppel har udgivet knap 50 albums som solist og har medvirket som musiker på mere end 100 andre albums med bl.a. Joe Lovano Paul Bley, Charlie Mariano, Bobby Watson, Larry Goldings og Jack DeJohnette. I 2011 modtog han den franske ridderorden L’Ordre des Arts et des Lettres for sin indsats for udviklingen af fransk og international kultur.

 I november 2016 kunne Elværk-publikummet opleve ham i Holbæk Ensemblets uropførelse af et nyt værk for saxofon og strygekvartet.

 Koppel & Søn-duoen udvides i anledning af fødselsdagsturnéen med den virtuose jazztrommeslager Peter Nilsson. Han har medvirket på mere end 40 udgivelser og er desuden en flittig livemusiker med turneer i mere end 40 lande. Peter Nilsson er bosat i Malmö, Sverige, og er en af landets mest efterspurgte trommeslagere.

 

Medvirkende:

Anders Koppel: HammondorgelFeedback

Sidst opdateret

06.02.2017

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager